En unik utbildning i sportkinesiologi och träningsterapi


Utbildningen till Fysiopraktor® (licensed Physiopractor®) är en för de nordiska länderna ny unik utbildning i Sportkinesiologi och Träningsterapi.
Den idrottstillämpade kinesiologin, Applied Kinesiology, har utvecklats av amerikanska kiropraktorer sedan mitten av 1960-talet.
I Sverige har vi en av de få idrottsinrikdade kinesioloigi-skolorna i världen. Vår utbildning ger dig ett nytt yrke att arbeta med människor inom både personlig träning och all annan sport och idrott.

Fysiopraktor Physiopractor

Licensierad Fysiopraktor®, Träningsterapeut och Sportkinesiolog är titeln för de terapeuter och tränare som arbetar med idrottskinesiologi och fysträning, träningsterapi, rehabilitering och personlig träning.
I arbetet ingår också nutritionsmedicin, kost/mat, coaching och mental idrottskinesiologi.
Allt i ett.

Utbildningen till Fysiopraktor, Sportkinesiolog och Träningsterapeut är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med träning, sport och idrott. Med träning och behandling av allt från motionärer till aktiva på elitnivå.
Det är en yrkesutbildning för dig som saknar tidigare erfarenheter och vill lära dig ett nytt yrke från grunden.
Det är en vidareutbildning för dig som idag arbetar som kroppsterapeut: massör, massagerterapeut, kinesiolog, naprapat, sjukgymnast, kiropraktor.
Det är en vidareutbildning för dig som idag är utbildad som personlig tränare (PT).
Det är en helt ny inriktning och ny träningsmetodik för dig som själv är aktiv inom sport och idrott.

Utbilda dig till Fysiopraktor ®


Den nya typen av tränarutbildning startar i Stockholm, varje år i januari.
Se aktuellt Schema för 2016-2017 .

Det är en omfattande utbildning inom personlig träning, sport och idrott och sträcker sig över 4 terminer (2 år på deltid, 4 dagar/månad).
Vår tränarutbildning har en speciell profil och inriktning mot träningsterapi, muskeltestning, neuromuskulära och neuromotoriska tester, hållningsanalyser, funktionsanalyser, rörelseanalyser och sportkinesiologi.
En skräddarsydd yrkesutbildning för dig som är aktiv inom träning, sport och idrott.

Fysiopraktor Physiopractor
En Fysiopraktor® är en Träningsterapeut, Sportkinesiolog och Personlig Tränare som arbetar med
idrottskinesiologi och fysträning, träningsterapi, rehabilitering och personlig träning,
nutritionsmedicin, näringsterapi och kost/mat inom sport och idrott, coaching och mental idrottskinesiologi.

Träningsterapeut inom Personlig Träning


Inom personlig träning jobbar du med människor från olika bakgrunder som bestämt sig för att investera i sig själva och sin hälsa.
Med specialkompetens inom anatomi, fysiologi, tränings- och näringslära är det ditt ansvar att på ett säkert och effektiv sätt vägleda klienten mot sina mål.
Att utbilda dig till tränare och Träningsterapeut innebär att göra ditt intresse till ditt yrke, något som kommer ge förhöjd livskvalitet både för dig själv och många framtida klienter.
Fysiopraktor Skolans unika tränarutbildning erbjuder dig inte bara vår specialkompetens inom tränarskap, med en syntes av fysisk träning och terapeutisk behandling, utan också och en holistisk bild av människans hälsa och välbefinnande.
Som träningsterapeut arbetar du inte bara med fysiska och strukturella behandlingar, utan även med näringstillskott och sport nutrition, mental kinesiologi, mental träning och coachning.

Fysiopraktor Physiopractor

Muskeltestning och neuromuskulära tester


Manuell Muskeltestning är en undersökningsmetod som utvecklats av sjukgymnaster, fysioterapeuter, kiropraktorer och kinesiologer under snart 150 år.
I vår tränarutbildning med idrottskinesiologi lär du dig den mest omfattande och grundliga muskeltestningen som finns i Europa idag, med över hundratals olika tester av enskilda muskler och kombinerade muskelfunktioner.
Om inte hjärnan och ryggmärgen kan kommunicera med kroppens muskler, blir prestationen inom all sport och idrott påverkad.
Som Fysiopraktor, Sportkinesiolog och Träningsterapeut lär du dig att inte bara testa nedsatt funktion utan också framgångsrikt behandla med dussintals olika tekniker och metoder, så musklerna och kordinationen fungerar optimalt.

Fysiopraktor Physiopractor

Fysträning och Idrottskinesiologi


Som Fysiopraktor® och Sportkinesiolog inom idrotten är ditt jobb att ge dina adepter dom bästa möjliga fysiska förutsättningarna för att prestera i sin idrott och klara av dom fysiska belastningar som kroppen utsätts för utan att skada sig.
För dom flesta idrottare ger idrotten i sig inte tillräckligt med stimuli för att utveckla för idrotten viktiga fysiska kvaliteter, idrottaren behöver då professionell och kunnig vägledning för att utveckla dessa fysiska kvaliteter vid sidan av den egna idrotten.
En Fysiopraktors uppgift blir att utvärdera vilka krav idrotten ställer, hitta effektiva och individanpassade vägar dit och på ett begripligt sätt omvandla teori till praktik.

I vår utbildning till Fysiopraktor använder vi oss av idrotts-kinesiologiska metoder tillsammans med kunskap om träningslära, anatomi, fysiologi och biomekanik för att förbättra idrottarens prestation på alla plan.
Sportkinesiologi är ett kraftfullt verktyg för att jobba med prestationsoptimering, skadeförebyggning, rehabilitering, teknik, koordination, återhämtning och målbilder.
Elitidrott ställer höga krav på kroppen och kräver att allt fungerar optimalt för att man ska kunna prestera på topp nivå och samtidigt hålla sig skadefri.

En tränare med en idrotts-kinesiologisk träningsfilosofi har ett holistiskt sätt att se på prestationsoptimering där allt spelar in för att vara bäst när det gäller.

Ordet "Kinesiologi" är en internationell översättning av det svenska ordet "Rörelselära", som vi kombinerar med kunskaper från idrotts- och sportkinesiologi. Du kommer få en djupare förståelse för hur alla kroppens system fungerar och samspelar vilket ger dig förutsättningarna för att hjälpa aktiva inom alla idrotter att höja sin prestationsförmåga.


Fysiopraktor Physiopractor


Orden Fysiopraktor® och Physiopractor® är registrerade varumärkesskyddade s.k. ordmärken.
Vi är den enda skolan i Sverige som licensierar yrkestiteln Fysiopraktor och Physiopractor.


Fysiopraktor Skolan

Välkommen till Fysiopraktor Skolan - Physiopractor Academy.

Nordens enda skola för utbildning till licensierad Fysiopraktor® och licensed Physiopractor®.

Utbilda dig till Fysiopraktor ® - lär dig sportkinesiologi, träningsterapi och muskeltestning hos oss
Fysiopraktor Skolan

www.fysiopraktor.se / www.fysiopraktor.com

Physiopractor Academy
www.physiopractor.com

Svenska Kinesiologi Skolan
Sigtunagatan 4, SE-113 22 Stockholm, Sweden

Telefon: 08-339669 (Mac), 0766-294515 (Sebastian)


Fysiopraktor logotype, ett registrerat varumärke

Orden Fysiopraktor ® och Physiopractor ® är registrerade varumärken.
Fysiopraktor Skolan är en del av Svenska Kinesiologi Skolan (grundad 1987).